Globaali terveys -kurssi keväällä 2019

Terveyden keskeiset ja ajankohtaiset globaalit haasteet koskettavat meitä kaikkia, koska elinympäristöjen muuttuminen vaikuttaa ihmisten terveyteen. Globaali terveys -kurssilla syvennytään koko maailmaa koskeviin terveyteen liittyviin ilmiöihin ja niiden taustalla vaikuttaviin tekijöihin eri alojen asiantuntijoiden ja heidän kokemustensa kautta. Kurssilla käsitellään muun muassa maiden välisten ja maiden sisäisten terveyserojen kasvua, ilmastonmuutosta, väestöä ja muuttoliikettä, konflikteja ja katastrofeja, tarttuvia tauteja, mikrobilääkeresistenssiä sekä lasten ja naisten terveyden erityiskysymyksiä.

Globaali terveys 2019 -kurssi järjestetään 16.1.2019 – 8.5.2019 keskiviikkoisin klo 15.30–18.00 lähiopetuksena Helsingissä Haartman-instituutissa, osoite Haartmaninkatu 3, luentosali 1. Kurssille voi osallistua myös etäopetuksena seuraavilla paikkakunnilla: Turku, Tampere, Kuopio ja Oulu.

Globaali terveys 2019 -kurssi on suunnattu kaikille globaalin terveyden teemoista kiinnostuneille taustasta riippumatta. Ilmoittautumisaika päättyy 14.12.2018. Järjestäjäyliopistojen (Helsinki, Turku, Tampere, Kuopio ja Oulu) opiskelijoille kurssi on maksuton. Kurssille voi osallistua myös ilman opinto-oikeutta missään korkeakoulussa, jolloin kurssi on maksullinen (190,00€ + alv 24%, yht. 235,60€). Vastaava kurssi on toteutettu aikaisemmin nimellä Kehitysmaalääketiede.

Lisätietoja löytyy Helsingin yliopiston sivuilta.