David Livingstone -seura on nyt Globaali terveys ry

Seuran kevätkokouksessa 12.4.2021 käsiteltiin esitystä seuran nimen muuttamiseksi. Kokouksessa käytiin vilkasta keskustelua nimenmuutoksesta ja nimen säilyttämisestä sekä esitettiin monta ehdotusta uudeksi nimeksi. Nimenmuutoksen tarpeellisuus oli nostettu esille kevätkokouksessa 2020.

Äänestyksessä nimi ”Globaali terveys ry” (englanninkielisissä yhteyksissä Global Health Finland) sai selvän 2/3 äänten enemmistön, ja kokous päätti seuran nimen muuttamisesta.

Globaali terveys jatkaa David Livingstone -seuran vuonna 1985 alkanutta hienoa perinnettä. Seura jatkaa elinvoimaisena ja toteuttaa sen säännöissä mainittua tehtävää ”lisätä kansainvälisten terveyskysymysten tuntemusta Suomessa, edistää alalla toimivien henkilöiden ja järjestöjen välistä yhteistyötä, osallistua kansainväliseen yhteistyöhön sekä tukea kansainvälistä terveystutkimusta”.

Nimenmuutosprosessin käytännön asiat, kuten nimenmuutoksen rekisteröiminen yhdistysrekisteriin ja yhdistyksen nettisivujen päivitys toteutetaan toimintakauden 2021-2022 aikana. Jäsenistö on tervetullut esittämään ajatuksia ja ideoita seuran toiminnasta lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info (at) fsih.fi. Jos olet jäsen, ja seuran sähköpostiviestintä ei ole tavoittanut sinua, voit kertoa sähköpostiosoitteesi viestillä samaan osoitteeseen.